Post Top Ad

ChicMe WW

28 Ocak 2018 Pazar

Astroloji’nin Türleri

Astrolojinin pek çok dalı vardır, sevenler ilgilenenler bilir, bilmeyenlere ise detaylı olarak anlatmak istiyorum. Neden diye sorarsanız bu ilimden yararlanmadan yaşanmamalı, astroloji doğru kullanıldığında hayatımızın her alanında bize kılavuzluk eder.
Mundain Astroloji devletler ve politik astrolojidir. Devletler ve devletlerarası politik olayların gelişimini inceler, bu ilişkilerde dikkate alınması gereken noktaları gösterir. Siyasetçilerin dikkate alması gereken bir ilimdir. Dünya var olduğundan beri, geçmişteki tüm uygarlıkların yararlandığı bir ilim olmuş. Günümüzde de siyasette bu ilimden faydalanılıyor. Bölgesel Astroloji de bu dalda sayılabilir. Burada ülkedeki gibi bölge dikkate alınarak analiz yapılır. Bu yöntemler özellikle ülkelerin stratejik planlarında dikkate alınır.
Ülkeler Astrolojisi kişilerin haritası gibidir ama ülke için yorumlanır. Her ülkenin kuruluş tarihi vardır ve buna göre yaşayacağı etkiler yorumlanır. Bu dalda Şehirler Astrolojisi de sayılabilir. Burada ülkede olduğu gibi şehrin kuruluş tarihi dikkate alınarak analiz yapılır.
Irklar Astrolojisi ırkların oluşumlarını ve kültürel gelişimlerini inceleyen bir daldır.
Liderler Astrolojisi hükümdarlar ve liderlerle ilgili harita analizi yapılır. Osmanlı devletinde müneccim başları liderlerin dünyaya gelmesi için astrolojik çalışmalar yapmışlardır.
Meteorolojik Astroloji hava şartlarını, dünyadaki fiziksel değişimi (jeolojik), sel, deprem gibi olayları tespit eden yorumlayan analizdir.
Horrory Astrolojisi soru astrolojisi de denir. Sorulan sorunun saatine göre çıkarılan haritada soruya cevap bulmaya çalışılır. Bu kaybolmuş bir eşyada olabilir, terfide olabilir.
Ezoterik Astroloji görünen maddi yaşamla ilgili konuların yanında, görünmeyen, gizli olan ruhsal evrim, karma, maji çalışmalarında zaman tespiti gibi mistik ve majik konularla uğraşır.
Natal Astroloji doğum haritası analizidir. Bireysel olan bu haritalar özel ve tekdir. Herkesin külli iradesinin yazılı olduğu potansiyellerinin görüldüğü haritalardır.
Aile Astrolojisi aile bireylerin uyumlarını, bağlarını ve aile içinde oluşan sorunların analizini yapan yorumlayan haritalardır.
Sağlık Astrolojisi kişinin doğum haritasına göre çıkarılan haritadaki karma ve genetik ile oluşan sağlık konularının yapıldığı analiz türüdür.
Davranış-ruhsal Astroloji kişinin haritasında ruhsal ve psikolojik anlamda yapılan analiz yorumlarıdır.
Sinastri Astroloji ilişki analizinde kullanılan yöntemdir. Sevgililer, evliler, ebeveyn-çocuk ilişkisi, patron çalışan ilişkisi gibi pek çok konuda ilişki hakkında bilgi verir. İlişkide fark edilmeyen görülmeyen noktaları gösterir.


Sevgiler...
Ocak 28, 2018 / by / 0 Comments

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

ChicMe WW